МЕСНА БИБЛИОТЕКА У МОКРИНУ

Месна библиотека у Мокрину је у склопу Народне библиотеке „Јован Поповић“ од 24.јануара 1960. године.

Светог Саве 98

Мокрин 23305

0230/61-177

e-пошта

Библиотека је тада имала 3256 књига, а сада има 10075 књига на српском језику, од тога 2545 дечјих и 540 књига на мађарском језику, од тога 37 дечјих.

Приступ фонду је слободан, распоред по УДК систему.

Књижничар: Даринка Маљугић.

Радно време месне библиотеке у Мокрину: понедељак-петак од 08,00h-14,30h

и прва радна субота у месецу од 08,00h-13,00h.

Манифестација „Дан Раше Попова"

Манифестација „Дан Раше Попова“ одржана је други пут у Мокрину, родном месту познатог књижевника, публицисте и новинара Раше Попова, који је са поносом истицао да је родом из Мокрина. У галерији Дома културе одржао  се округли сто „Раша Попов“, где је заједно са гостима манифестације, писцима и пријатељима уприличено  сећање на Рашу Попова кроз поезију, цитате и анегдоте. У оквиру манифестације додељене су награде најбољим радовима на литерарном конкурсу „Шешир чика Раше“.  На литерани конкорс за децу „Шешир чика Раше“ пристигло је више од 300 радова из четири државе.

У овогодишњем програму, на варошком тргу, поред деце којима је и манифестација и посвећена, учествују Тоде Николетић, Бранимир Росић, Душан Поп Ђурђев, Јован Јоца Адамов, Љубивоје Ршумовић, Бранко Стевановић и Горан Новаков. Овогодишњи добитник награде ''Раша Попов'' за изузетан допринос у стваралаштву за децу је Љубивоје Ршумовић, иначе вишедеценијски сарадник Раше Попова у многим емисијама. 

Организатор манифестације је Месна заједница Мокрин у сарадњи са месном библиотеком „Мирослав Антић“, а покровитељи су Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Град Кикинда.