МЕСНА БИБЛИОТЕКА У МОКРИНУ

Месна библиотека у Мокрину је у склопу Народне библиотеке „Јован Поповић“ од 24.јануара 1960. године.

Светог Саве 98

Мокрин 23305

0230/61-177

e-пошта

Библиотека је тада имала 3256 књига, а сада има 10075 књига на српском језику, од тога 2545 дечјих и 540 књига на мађарском језику, од тога 37 дечјих.

Приступ фонду је слободан, распоред по УДК систему.

Књижничар: Даринка Маљугић.

Радно време месне библиотеке у Мокрину: понедељак-петак од 08,00h-14,30h

и прва радна субота у месецу од 08,00h-13,00h.

Милош Латиновић представио нови роман

 У суботу, 28. септембра 2019. године, у огранску Народне  библиотеке у Мокрину представљена је књига Милоша Латиновића „Етапе ноћи“. Поред самог аутора, о књизи су говориле Даринка Маљугић и Милана Бајкин, библиотекарка Завичајног одељења. „Етапе ноћи“ су симболичка слика једног простора, људи и њихових односа. Наслов нас асоцира на ноћи у Панонији које су мрачне и тихе, понекад бескрајно дуге, па је логично да буду испуњене блискошћу усамљених људи. Кроз седам етапа ноћи јунаци се сусрећу са својим најскривенијим и најдубљим страстима, откривајући неостварене љубави уз преплитање јаве и сна.

Опширније: Милош Латиновић представио нови роман

Манифестација „Дан Раше Попова"

Манифестација „Дан Раше Попова“ одржана је други пут у Мокрину, родном месту познатог књижевника, публицисте и новинара Раше Попова, који је са поносом истицао да је родом из Мокрина. У галерији Дома културе одржао  се округли сто „Раша Попов“, где је заједно са гостима манифестације, писцима и пријатељима уприличено  сећање на Рашу Попова кроз поезију, цитате и анегдоте. У оквиру манифестације додељене су награде најбољим радовима на литерарном конкурсу „Шешир чика Раше“.  На литерани конкорс за децу „Шешир чика Раше“ пристигло је више од 300 радова из четири државе.

Опширније: Манифестација „Дан Раше Попова"

Меморијал „Мирослав Антић“

На дан када је пре 33 године преминуо српски песник, новинар, сликар и филмски редитељ, на Варошком тргу у Мокрину одржан је традиционални Меморијал „Мирослав Антић“. Манифестацију је организовала Месна заједница Мокрину у сарадњи са месном библиотеком „Мирослав Антић“, а покровитељи догађаја су локална самоуправа и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.  У овогодишњем програму учествовали су глумци Војислав Воја Брајовић, Миодраг Петровић, Милица Зарић, Светозар Цветковић, Милица Михајловић, Јелена Ђокић и Маја Шуша, певачица Тања Јовићевић, писац Божо

Опширније: Меморијал „Мирослав Антић“

Поткатегорије